Nu i september lanserar vi i Norden, i samarbete med franska Hexagon, en robot speciellt framtagen för skötsel av konstgräs. BUKY är en miljövänlig batteridriven robot som effektivt borstar konstgräsplanen

Sandmasters erfarenhet av skötsel av konstgräs kombinerat med Hexagons kompetens inom robotar har mynnat ut i en självgående robot för konstgräs. Den är batteridriven och tystgående, och kan med fördel borsta under natten så planen kan användas så effektivt som möjligt för träningar under dag- och kvällstid. En 11-spelsplan tar ungefär 4 timmar att borsta utan att roboten behöver laddas under tiden.

Ett kostnads- och tidseffektivt sätt att borsta planen dagligen eller veckovis utan att behöva investera i traktor, maskin och förare. Dessutom minskar risker och kostnader för skador jämfört med traditionell skötsel med traktor. Roboten kan användas såväl inomhus som utomhus och även på multisportarenor.

Roboten programmeras enkelt med hjälp av touchscreen på mobilen, läsplattan eller datorn. Den är uppkopplad till GPS och kan ställas in att t.ex. endast borsta dem delar av planen som används under träning. Mjukvaran är utvecklad för att känna av om det finns hinder eller personer i dess bana och stannar då på säkert avstånd. När det återigen är fritt fortsätter roboten borstningen.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner