Vi tar det på allvar

SEKRETESSPOLICY

Dataskyddsförordningen

Ansvarig person för hantering av personuppgifter i enlighet med dataskyddslagarna, särskilt EU: s grundläggande databeskyddsbeskrivning (GDPR), är: Christoph Mayer-Klenk

 

Dina rättigheter

Du har alltid rätt att kräva följande från ansvarig person, se kontaktuppgifter:

  • information om lagrade uppgifter om de och hur de bearbetas.
  • korrigering av felaktiga personuppgifter.
  • radering av sparade uppgifter om dig
  • att behandlignen av dina uppgifter begränsas, om vi ännu inte har

rätt att radera dina uppgifter på grund av lagliga skyldigheter.

  • invändning mot behandlingen av dina uppgifter med oss.
  • dataöverföring, om du har samtyckt till databehandling eller har ingått ett avtal med oss.

Om du har gett ditt samtycke kan du när som helst återkalla den, och den gäller då även framtida behandling.

Du kan alltid kontakta och framföra ditt klagomål hos ansvarig tillsynsmyndighet. Din behöriga tillsynsmyndighet kommer att bero på ditt hemvist, arbete eller påstådd överträdelse. En förteckning över tillsynsmyndigheter (för det icke-offentliga området) med adress finns på: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

 

Syfte med databehandling och tredje part

Vi behandlar dina personuppgifter endast för de ändamål som anges i denna sekretesspolicy. En överföring av dina personuppgifter till tredje part för andra ändamål än de som nämns äger inte rum. Vi delar endast din personliga information med tredje part om:

  • du har uttryckt ditt samtycke.
  • behandling krävs för att slutföra ett kontrakt med dig.
  • behandlingen är nödvändig för att uppfylla en laglig skyldighet, eller när behandling är nödvändig för att skydda legitima intressen och det finns ingen anledning att tro att du har ett övertygande legitimt intresse att inte avslöja din information.

 

Cookies

I likhet med många andra webbplatser använder vi också så kallade “cookies”. Cookies är små textfiler som överförs från en webbplatsserver till din hårddisk. Detta ger oss automatiskt vissa uppgifter, till exempel IP-adress, webbläsare, operativsystem och din anslutning till internet.

Cookies kan inte användas för att starta program eller överföra virus till en dator. Baserat på informationen i cookies kan vi underlätta navigering och möjliggöra en korrekt visning av våra webbplatser.

Under inga omständigheter överförs de uppgifter som samlas in av oss vidarebefordras till tredje part eller kopplas samman med dina personuppgifter utan ditt samtycke.

Naturligtvis kan du även använda vår hemsida utan cookies. Webbläsaren ställs in regelbundet för att acceptera cookies. I allmänhet kan du när som helst inaktivera användningen av cookies genom inställningarna för din webbläsare. Använd hjälpfunktionerna i din webbläsare för att få reda på hur du ändrar dessa inställningar. Observera att vissa funktioner på vår webbplats kanske inte fungerar om du har inaktiverat användningen av cookies.

 

Kontaktformulär

Tar du kontakt med oss per e-post eller kontaktformulär, ger du oss ditt samtycke för att upprätta kontakt. För detta krävs det att du anger en giltig e-postadress. Med att ange den ger du samtidigt ditt samtycke till kontakt. Du kan själva välja om du vill uppge fler uppgifter. Informationen du lämnar kommer att lagras i syfte att behandla begäran och eventuella uppföljningsfrågor. När din förfrågan har besvarats raderas automatiskt dina personuppgifter.

 

Användning av Google Analytics

Den här webbplatsen använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Inc. (härefter: Google). Google Analytics använder så kallade “cookies”, dvs. textfiler som lagras på din dator och som tillåter en analys av hur du har använt webbplatsen. Informationen som genereras av cookien om din användning av denna webbplats överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där. På grund av aktiveringen av IP-anonymisering på denna webbplats, kommer din IP-adress förkortas inom medlemsstaterna i Europeiska unionen eller andra parter i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall kommer hela IP-adressen att skickas till en Google-server i USA och förkortas där. På uppdrag av operatören av denna webbplats använder Google denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet och att tillhandahålla andra tjänster relaterade till webbplatsaktivitet och internetanvändning till webbplatsoperatören. IP-adressen som tillhandahålls av Google Analytics som en del av Google Analytics kommer inte att slås samman med annan data Google har samlat in.

Syftet med databehandling är utvärdering av användningen av webbplatsen och sammanställning av rapporter om aktiviteter på webbplatsen. Baserat på användningen av webbplatsen och internet kommer andra relaterade tjänster att tillhandahållas. Behandlingen baseras på webbplatsens operatörs intresse och sker lagligt.

Du kan förhindra att cookies lagras av en motsvarande inställning av din webbläsars programvara. Observera dock att om du gör det, kanske du inte kan använda alla funktioner på denna webbplats så mycket som möjligt. Dessutom kan du förhindra att Google samlar in de data som genereras av cookien och som är relaterade till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) samt bearbetningen av dessa uppgifter av Google genom att ladda ner webbläsar Plugin som finns tillgänglig enligt följande länk och installera: Browser Add On för att deaktivera Google Analytics.

Dessutom kan du förhindra spårning av Google Analytics på våra sidor genom att klicka på den här länken som ett alternativ till webbläsartillägget. En opt-out-cookie installeras på din enhet. Detta förhindrar insamling av Google Analytics för denna webbplats och för den här webbläsaren även i framtiden, så länge cookien fortfarande är installerad i din webbläsare.

 

Användning av Google Webfonts

För att göra vårt innehåll korrekt och grafiskt tilltalande över webbläsare använder vi skriptbibliotek och fontbibliotek på denna webbplats, t.ex. Google webbfonter (https://www.google.com/webfonts/). Googles webbfonter överförs till webbläsarens cache för att förhindra att flera laddas. Om webbläsaren inte stöder Google Web-fonter eller förbjuder åtkomst visas innehållet i en standardfont.

Samtalet med skriptbibliotek eller typsnittsbibliotek utlöser automatiskt en anslutning till bibliotekets operatör. Det är teoretiskt möjligt – men för närvarande oklart huruvida och i så fall för vilka ändamål – att operatörer av sådana bibliotek samlar in data.

Sekretesspolicy för bibliotekets operatör Google finns här: https://www.google.com/policies/privacy/

 

Användning av Google Maps

Den här webbplatsen använder Google Maps API för att visuellt visa geografisk information. När Google Maps används samlar Google också in, bearbetar och använder data om användningen av kartfunktioner av besökare. Mer information om hur Googles behandlar finns i  Googles information om sekretess . Där kan du också ändra dina inställningar gällande dina personliga uppgifter.

För detaljerad information om hur du hanterar dina egna data relaterade till Googles produkter,  klicka här.

 

YouTube-Videor på webbplatsen

På några av våra webbplatser lägger vi ut Youtube-videor. De motsvarande plugin-programmen drivs av YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. När du besöker en sida med YouTube-plugin-modulen kommer den att anslutas till Youtube-servrar. Youtube kommer att informeras om vilka sidor du besöker. Om du är inloggad på ditt Youtube-konto kan Youtube själv bedöma ditt surfbeteende. Detta kan förhindras genom att logga ut från ditt Youtube-konto i förväg.

Om en Youtube-video startas använder leverantören cookies som samlar in information om användarbeteende.

Alla som har inaktiverat lagring av cookies för Google Ad-programmet behöver inte förvänta sig sådana cookies när de tittar på YouTube-videoklipp. Youtube lagrar också icke-personlig användningsinformation i andra cookies. Om du vill förhindra detta måste du blockera lagringen av cookies i webbläsaren.

För mer information om dataskydd vid “Youtube”, se leverantörens integritetspolicy på: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

 

Sociala Plugins

Vi erbjuder dig möjligheten att använda knappar till så kallade “sociala medier” på vår hemsida. För att skydda dina data, implementerar vi lö “Shariff” som en lösning vid genomförandet. Som ett resultat är dessa knappar endast integrerade på webbplatsen som en grafik som innehåller en länk till knappleverantörens motsvarande webbplats. Genom att klicka på grafiken kommer du att omdirigeras till respektive leverantörs tjänster. Först då skickas dina uppgifter till respektive leverantör. Om du inte klickar på grafiken kommer det inte att finnas något utbyte mellan dig och leverantörerna av sociala medier. Information om insamling och användning av dina data i de sociala nätverk finns i respektive användningsvillkor för respektive leverantör. Mer information om Shariff finns här: http://www.heise.de/ct/artikel/Shariff-Social-Media-Buttons-mit-Datenschutz-2467514.html

Vi har integrerat följande sociala medierna på vår hemsida:

 

Google AdWords

Vår webbplats använder Google Conversion-Tracking. Om du har nått vår webbplats via en annons skickad av Google, kommer Google Adwords att ställa in en cookie på din dator. Kod för denna spårning ställs in när en användare klickar på en annons från Google. Dessa cookies förlorar sin giltighet efter 30 dagar och används inte för personlig identifiering. Om användaren besöker vissa sidor på vår hemsida och kakan inte har löpt ut kan vi och Google känna igen att användaren klickade på annonsen och omdirigerades till den här sidan. Varje Google AdWords-kund får en egen cookie. Cookies kan inte spåras via AdWords-annonsörernas webbplatser. Den information som samlats in med hjälp av denna cookie för konvertings används för att generera omvandlingsstatistik för AdWords-annonsörer som har valt Conversion-Tracking-Tag. Kunderna får höra det totala antalet användare som klickade på deras annons och omdirigerades till en sida för omvandlingsspårning. De får emellertid inte information som gör att de kan identifierar användare.

Om du inte vill delta i spårningen kan du se till att denna cookie inte installeras – till exempel via en webbläsarinställning som vanligtvis inaktiverar den automatiska inställningen av cookies eller ställer in webbläsaren för att blockera cookies från domänen “googleleadservices.com”.

Observera att du inte kan ta bort opt-out cookies så länge du inte vill att data registreras. Om du har raderat alla dina cookies i webbläsaren måste du ställa in respektive opt-out-cookie igen.

 

Ändring av vår behandling och skydd av uppgifter

Vi förbehåller oss rätten att ändra denna sekretesspolicy för att alltid följa de senaste lagkraven eller att genomföra ändringar av våra tjänster i sekretesspolicyen, t.ex. när nya tjänster införs. Ditt nya besök kommer att bli föremål för den nya integritetspolicyen.

 

Frågor om vår behandling och skydd av uppgifter

Om du har några frågor om hur vi skyddar och behandlar uppgifter, kontakta oss eller kontakta ansvarig person för integritet hos oss:

Sandmaster GmbH
Mr. Christoph Mayer-Klenk
Heinrich-Otto-Str. 22
73240 Wendlingen

Tel: +49 7024 80590 – 0
E-post: info@sandmaster.se
Hemsida: www.sandmaster.se