Effektivt underhåll

KONSTGRÄS

Oavsett med eller utan infill

“Som en del i vårt miljötänk kring om mikroplaster rengör Sandmaster konstgräset hos oss.”
– Kommun i Skåne

Ytor som kan renas

Exempel på konstgräs som Sandmaster kan rengöra.

Z

Fotbollsplaner

Fotbollsplaner
Z

Multisportarenor

Multisportarenor
Z

Fotbollshallar

Fotbollshallar
Konstgräsrengöring av Sandmaster
RAL-GZ 944/6 CERTIFIERAD

VÅTRENGÖRING AV KONSTGRÄS

Konstgräs, inom- eller utomhus, påverkas ständigt av den omkringliggande miljön. Smuts, damm, pollen och löv lägger sig i mattan. Vid bristfällig skötsel av planen packas fyllnadsmaterialet och blir hårt och stumt.

Halkrisken ökar när dräneringen inte fungerar samt ogräs, alger och mossa börjar växa. Ytterligare en risk för spelarna är skräp och smuts såsom tuggummi, snus, fimpar m.m.

Sedan 2016 är vi certifierade av RAL. RAL är den organisation i Tyskland som övervakar och certifierar företag som arbetar med skötsel av konstgräs. Av dem har vi tilldelats kvalitetsmärkningen RAL GZ 944/6.

Filter för tvättvattnet

rensar bort 99,996 % mikroplaster

Ett specialbyggt filtersystem för tvättvattnet reducerarmikroplaster, tungmetaller, PAHer och bakterier. Därefter kan vattnet släppas ut i avloppet. Resterna i filtret tas om hand och deponeras enligt rekommendation. Analyser visar att 99,966% av mikroplasterna avlägsnas vid filteringen. PAH-värdena sjunker drastiskt och kommer under gränsvärdena för yt- och dagvatten, och även innehållet av tungmetaller och bakterier sjunker radikalt.

Filter för tvättvattnet
Fotbollshallar
Rengöring med Sandmaster

Fotbollshallar

Denna rengöringsmetod är ypperlig att använda i hallar. Eftersom rengöringen görs med vatten så uteblir dammbildning som uppstår vid en torrengöring. Vattnet binder smuts och partiklar, däribland mikroplaster, och dessa avlägsnas med tvättvattnet som sugs upp i samma arbetsmoment. Hallen kan användas direkt efter rengöringen eftersom man inte behöver vänta på att det uppiskade dammet ska lägga sig och därmed sjunka ner i mattan igen.

Rätt skötsel minskar utsläppen av mikroplaster

FÖRDELAR MED RENGÖRING MED SANDMASTER

  • Förlänger livslängden
  • Stråna rätas upp
  • Endast vatten, inga kemikalier
  • Vattnet binder damm, smuts och mikroplaster som avlägsnas
  • Reduktion av mikoplaster, PAH, tungmetaller och bakterier
  • Borttagning av ogräs, mossa och alger
  • RAL-GZ 944/6 CERTIFIERAD
SAMARBETSPARTNER

SvFF:s ANLÄGGNINGSLAGET

Svenska Fotbollförbundet har samlat företag som är specialister på fotbollsanläggningar i Anläggningslaget. Det är företag som bygger, underhåller eller utvecklar sportfaciliteter, och Sandmaster är ett av dem. Vi är även med som partner i de utbildningar SvFF håller om konstgräs.

SvFF:s Anläggningslaget
Godkänd leverantör till adda
RAMAVTAL

GODKÄND LEVERANTÖR TILL ADDA

Sedan hösten 2020 kan Sveriges Kommuner och Regioner som är kunder hos Adda fd. SKL Kommentus beställa våtrengöring av konstgräs. Detta görs via ramavtal för Konstgräs 2019.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION ELLER OFFERT

Du kan lätt komma i kontakt med oss genom att fylla i formuläret.
Vi kontaktar dig inom det snaraste.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner